Utolsó frissítés:
2017. 11. 26. - 20:15
 
Főoldal
 
Céginfó
 
Elérhetőség
 
Partnereink


Ajánlat kérés

Rikárd 620 Delux - Bemutató

RIKÁRD 620 hajócsalád általános jellemzői:
A sokéves hajóépítői és felhasználói tapasztalatoknak, valamint a horgászok, halászok és a vizeken hivatásszerűen hajózók igényeinek alapos, mindenre kiterjedő felmérésének köszönhetően született meg ez a hajócsalád.
Újdonság !
A hazai munkahajó építők közül az elsők között vagyunk akik az önürítős munkateret az egész hajótestre kiterjedően alkalmaztuk. A járófedélzet magasabban van a vízszintnél, ezért a hajótestbe került víz gravitációsan távozik. Ugyanakkor - persze terheléstől függően - a külső víz nem tud befolyni a hajóba. Ha a rakományunk tömege miatt a merülésünk meghaladja a kifolyó szintjét, akkor belső dugóval egy mozdulattal elzárhatjuk a víz útját.
További előnyös jellemzők:
- Tágas belső, akár 3-4 fő is kényelmesen dolgozhat vagy horgászhat.
- Csúszásmentes padlózat, valamint belépő deck, melyen esőben és fagyban is biztonságosan közlekedhet.
- Dupla padlózat. A fenék és az álfenék közötti légréteg légzsákként szolgál. Az álfenék tömör és abszolút csúszásmentes felülete szükségtelenné teszi a lábrács használatát, megkönnyítve a a hajó takarítását, megszüntetve a deszkák alá beesett tárgyak okozta kellemetlenséget.
- Lapos fenék. Előnye, hogy - terheléstől függően - kisebb motorral is siklásba hozható. A lapos fenék további előnye, hogy igen csekély a merülése, így bátran hajózhatunk a zátonyos, lagunás helyeken is.
- Hármas keel. A három fenékstabilizálónak köszönhetően a hajó alapjárattól a teljes
sebességig iránytartó, könnyedén kormányozható. A végsebességnél is csúszásmentesen kanyarodik.
- A jóval túlméretezett üvegszál / gyanta rétegszámnak köszönhetően a keletkezett laminát rendkívül erős. Az orrfenékbe plusz erősítésként speciális anyag került, így akár a kőszórásra is kiköthetünk, legfeljebb néhány karcolást szedünk össze, de beszakadni, berepedni nem fog.
- Dörzs szegély. A robosztus gumi szegély védi a hajót és a mellé álló másik hajót a testek összeütődéséből származó sérülésektől.
- Rozsdamentes acél orrkarika szolgál a csónak kikötésére, és az utánfutó csörlőjének csatlakoztatására. A fartükrön elhelyezett 2 db rozsdamentes "U" szem a kikötésnél, vontatásnál lehet segítségre.
- A fartükrön elhelyezett belső és külső motorpajzsok biztonságos és korrekt felszerelést biztosítanak a fő- és segédmotor számára.
- A tágas és zárható orrkamrában kényelmesen elhelyezheti a horgonyokat, a köteleket és egyéb szükséges felszereléseket.
- A 60 cm-es oldalmagasság biztosíték arra, hogy még a legnagyobb viharban is biztonsággal hajózhat.
- CE tábla, CE tanusítvány garantálja a minőséget és a vizsgáztathatóságot.

RIKÁRD 620 Delux - Középkonzolos munkahajó, távvezérlős motorhoz.


A Delux változat gazdag és célszerű felszereltségével, ergonomikus üléseivel biztosítja a kényelmet az egész napos munka, túrahajózás vagy horgászat során.
A padlózatban elhelyezett béléscsőnek köszönhetően semmiféle bowden, vezeték, benzincső, tápkábel, stb. nem látható a fedélzeten.
Az akkumulátor fogadását a kormánykonzolban készítettük elő. Az üzemanyag tartály elhelyezését a vezető ülődobozában oldottuk meg.
A kedvező súlyponti teherelosztásnak köszönhetően a hajó gyors, szépen siklik és minimális hullámhatást kelt.
A kormánykonzolon bőségesen van hely a különféle műszerek, halradar, GPS elhelyezésére. A főmotorral érkező távvezérlő lehet a hagyományos oldalra szerelhető-, vagy a pultba építhető kivitel is.
A szélvédő a magasabb "túra" és az alacsonyabb "sport" változatban rendelhető és biztosítja a teljes szélvédelmet a vezető számára, akár álló pozícióban is.
A szériatartozékok jegyzékében részletesen feltüntettük a hajó egyes fő elemeinek felszereltségét. Áttanulmányozva világossá válik a hozzáértő olvasónak, hogy ez nem mindennapi hajó, nem egy, a sok lapos fenekű ladik közül, hanem egy jól megépített jármű egyenesen az Ön igényeire alkotva.

Fontos ! A hajó teljes egészében szerkezetileg is és elektromosan is készre van szerelve ! Nincsen külön költség például a kormányért, a dudáért, a fényért, a biztosítékokért, stb ! Csupán a megfelelő csónakmotort kell felszerelni és már kifutásra kész!


A kiegészítők jegyzékében pedig számos hasznos és praktikus tartozékot talál, melyekkel a hajót tervezett funkciójának megfelelően még jobban testre szabhatja, kifejezve egyéniségét és egyediségét.